Szektorok
Építőipar
Miben segítünk?
  • ingatlanbefektetések strukturálása
  • jogi kockázatelemzési és átvilágítási jelentések (due diligence)
  • lakóingatlan-fejlesztési projektek jogi menedzsmentje
  • közbeszerzési eljárásokban való részvétel támogatása
  • a befektetés helyszínére vonatkozó építési szabályzatok vizsgálata
  • képviselet hatósági eljárásokban
  • követelések érvényesítése
  • peres képviselet

A projekt gondolatának megszületésétől a sikeres kivitelezésig hatékony támogatást nyújtunk ügyfeleink céljainak megvalósításához, legyen szó beruházókról, megrendelőkről, fő-, vagy alvállalkozókról. Tanácsot adunk a közbeszerzési eljárásokban való eredményes részvételhez (bővebben a „Közbeszerzési jog” menüpont alatt), elvégezzük a beruházásra szánt ingatlanok jogi átvilágítását, valamint közreműködünk a hatósági eljárások lebonyolításában és az engedélyek beszerzésében.

A projekt sikeres megvalósítása érdekében részt veszünk a partnerekkel való szerződéskötés folyamatában és elkészítjük, vagy véleményezzük az építési, tervezési, vállalkozási, finanszírozási és egyéb szerződéseket, valamint segítjük ügyfeleinket a szerződések teljesítése során felmerülő problémák megoldásában.

Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk az építőipari szereplők közötti jogvitákban ellátott képviselet terén, legyen szó akár a szerződés hibás teljesítéséből eredő kötbér- vagy kártérítési igény érvényesítéséről, garanciális kötelezettségek teljesítésének kikényszerítéséről, finanszírozási kérdésekről, vagy a kedvezőtlen hatósági határozatokkal szembeni jogorvoslatról.

A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) lendületet adott a lakóingatlan-fejlesztési projekteknek, a befektetőknek azonban a jogszabályok számos buktatóját kell elkerülniük a beruházás sikere érdekében. E körben naprakész ismeretekkel és gyakorlatias megközelítéssel állunk ügyfeleink rendelkezésére, legyen szó a kiválasztott ingatlanok jogi átvilágításáról, a szerződések elkészítéséről, társasház-alapítással kapcsolatos ügyintézésről, építési hatósági- és földhivatali eljárásokban való képviseletről, vagy a lakóingatlanok értékesítésével kapcsolatos jogi támogatásról.