Szektorok
Megújuló energia és közműszolgáltatások
Miben segítünk?
  • megújuló energiával kapcsolatos beruházások támogatása
  • közreműködés a szükséges engedélyek beszerzésében
  • háztartási méretű kiserőművek engedélyeztetése
  • képviselet a közműszolgáltatók és fogyasztók közötti jogvitákban
  • energiavásárlási konstrukciók optimalizálása
  • társadalmi szervezetek képviselete
  • vezetékjogi ügyekkel kapcsolatos tanácsadás és peres képviselet, kártalanítási megállapodások

Társulásunk tagjai elkötelezettek a megújuló energiaforrások és a környezettudatos nyersanyag felhasználás iránt. Ilyen tárgyú beruházások kapcsán az engedélyeztetéssel és szabályozással kapcsolatban nyújtunk jogi tanácsot és ellátjuk megbízóink képviseletet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, valamint más hatóságok előtt.

Munkánkkal elő kívánjuk segíteni az alternatív energiatermelési módszerek elterjedését, ezért szívesen működünk közre pályázati anyagok összeállításában és ún. háztartási méretű kiserőművek (pl. napelemes, és geotermikus energiatermelő egységek) engedélyeztetésében is.

A fentieken túl kiterjedt tapasztalattal rendelkezünk a közműszolgáltatók és fogyasztóik közötti jogviták területén, legyen szó szerződésből eredő elszámolási vitáról, közműszolgáltatói kötbér követelésről, vagy kártérítési igény érvényesítéséről. Ügyfeleink igényeit hatósági, fogyasztóvédelmi, és peres eljárásokban érvényesítjük.

A hagyományos energiahordozók piacán a szolgáltatók gyakran vannak monopol-közeli helyzetben, melynek következtében a fogyasztók sokszor kényszerülnek számukra hátrányos szerződések megkötésére. Komplex szolgáltatásunk keretében – szükség esetén külső energetikai tanácsadó bevonásával - felülvizsgáljuk megbízóink energiavásárlási megállapodásait és lehetőség szerint tanácsot adunk a beszerzések optimalizálására, vagy új szerződések megkötésére.

Hasonlóan hátrányos a fogyasztók számára a szolgáltatók által az ingatlanuk tulajdoni lapjára bejegyzett – gyakran nem a tényleges állapotot tükröző – vezetékjog illetve használati jog. Ez gyakran korlátozza, vagy éppen ellehetetleníti az érintett ingatlan eladását, vagy rendeltetésszerű használatát, amiért a szolgáltatók kötelesek kártalanítást fizetni. E körben megbízóink képviseletében minél kedvezőbb kártalanítási összeget próbálunk elérni, valamint segítséget nyújtunk az okafogyottá vált ingatlan-nyilvántartási bejegyzések törlésére irányuló eljárásokban.

Társadalmi felelősségvállalásunk keretében kedvező megbízási konstrukciót ajánlunk azon társadalmi szervezeteknek, amelyek a környezettudatos energiafelhasználás érdekében fejtik ki tevékenységüket.