Szakterületeink
Ingatlanjog
Miben segítünk?
  • adásvételi, ajándékozási, bérleti, üzemeltetési és egyéb szerződések készítése
  • ingatlanberuházásokkal kapcsolatos jogi tanácsadás
  • képviselet hatósági és engedélyezési eljárásokban
  • mezőgazdasági ingatlanokkal kapcsolatos tranzakciók teljes körű lebonyolítása, ideértve a termőföld árverésekkel kapcsolatos képviseletet is
  • társasházak teljes körű jogi képviselete
  • társasház alapítás
  • telekalakítási eljárások
  • peres képviselet

Szolgáltatásaink az ingatlanokkal kapcsolatos tranzakciók teljes skáláját lefedik, így egyebek mellett lakó- és üzleti ingatlanok adásvételét, társasházak alapítását és képviseletét, valamint magánbefektetések és komplex beruházások jogi támogatását.

Az ingatlan adásvételi, bérleti, építési-kivitelezési és üzemeltetési szerződéseket, valamint a jogi átvilágítási jelentéseket igény szerint magyar vagy angol-magyar kétnyelvű változatban készítjük el.

A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) közelmúltbeli bevezetése várhatóan gyökeresen átrendezi a lakóingatlanok piacát. Az új szabályozás buktatóival a gyorsan változó jogi környezetben mind a befektetőknek, mind a vásárlóknak tisztában kell lenniük. Ügyvédi társulásunk e körben naprakész jogi tanácsadással, a kiválasztott ingatlanok jogi átvilágításával és a szerződéses dokumentáció elkészítésével áll megbízói rendelkezésére.

Társasházak részére állandó megbízás keretében vállaljuk – a ház vitás ügyeiben való képviseleten túl – a társasházi iratok (alapító okirat, SZMSZ, házirend) elkészítését és naprakészen tartását, a közös tulajdonú helyiségek hasznosítási konstrukcióinak kidolgozását, a ház beruházásaival és azok finanszírozásával kapcsolatos szerződések elkészítését, a hátralékot felhalmozott tulajdonosokkal szembeni követelések érvényesítését, valamint a közgyűlések írásbeli előkészítését és szükség szerint a lebonyolításban való személyes közreműködést.

Szakértelemmel rendelkezünk a termőföldekkel és más mezőgazdasági célú ingatlanokkal kapcsolatos tranzakciók, valamint mezőgazdasági beruházások jogi támogatása terén (bővebben a Mezőgazdaság menüpont alatt).